Wessel Bezemer (1969) is opgeleid aan de Universiteit van Massachusetts (VS) en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sinds zijn afstuderen is hij werkzaam als professioneel beeldhouwer in hout, steen en vooral brons. Het brons gieten en het afwerken van de beelden doet hij zelf in zijn atelier annex bronsgieterij in Dwingeloo. Zijn tweede atelier in Frankrijk ligt ook in een weidse en groene omgeving.
Wessel wil met zijn beelden een gevoel opwekken van ontzag voor de natuur om ons heen. Deze natuurlijke inspiratiebron uit zich in een fascinatie voor mens en dier. Via zijn beelden probeert hij zijn verbazing uit te drukken over de verscheidenheid van het leven op aarde.
Zijn werk ligt in de lijn van de Franse klassieke beeldhouwkunst die uitgaat van universele maten en proporties. Hij laat zich inspireren door de expressieve energie van Rodin, het substantiële evenwicht van Maillol en de melancholieke uitstraling van Lehmbruck’s beelden. De harmonie is nodig om de diepte van het leven over te brengen. Met het doorbreken van de harmonie laat Wessel het chaotisch innerlijk der dingen zien. De concurrentie tussen harmonie en chaos verbeeldt de gelaagdheid van het menselijk leven.
De leerlingen van het Kalsbeek College hebben aan aparte bronzen beeldjes gewerkt onder leiding van Wessel Bezemer. Samen zijn de beeldjes een collectief werk dat uiteindelijk op school is opgehangen en voor iedereen te zien is.